Gå till innehåll

Besök på lotten

Det var länge sedan sist som det blev ett besök på lotten. Men dagen till ära åkte Eric och Lova ut med den nya cykelvagnen för en inspektionsrunda. Det känns nu ganska uppenbart att de storartade planerna i början av säsongen kommer att grusas av bristande intresse, tid och ork. Årets säsong kommer med allt att döma bli den sista säsongen som vi kör på lotten. Främst beror detta på nytt boende till vintern. Det nya boendet erbjuder egen trädgård, behovet av att han lott en knapp mil från hemmet faller därmed.

Som ses av första bilden i dagens inlägg var kaoset inte allt för påtagligt trots avsaknaden av besök. Ogräset hade, vilket författaren till detta inlägg trott, inte tagit över helt och hållet. Det såg helt okej ut med tanke på hur pass lite vi varit där ute.

Bild nummer två här ovan visar däremot en annan konsekvens av det låga frekvensen av besök. Vi har fått hyresgäster i verktygslådan, ett mindre enrummare bikupa (?) har flyttat in. Det verkade dock relativt lugnt, kanske har gästerna flyttat annorstädes.

Helt obrukad är lotten dock inte. Som synes av bilden till vänster så finns där ett mindre "land" med squash, tack vare Matilda. Plantorna har även gett lite avkastning, vilket bilden till höger skvallrar om. Det var därutöver tre fina frukter till, men av mindre ätbar kvalité (ruttnade/uttorkade av solen). Strax intill finns även ett litet land med kål, såväl svart som grön. Dessa har klarat sig oväntat bra också med beaktande av det torra och varma vädret som rådigt sista tiden.

Röda solmogna vinbär är en fröjd att plocka.
Röda solmogna vinbär är en fröjd att plocka.

Slutligen en bild på medhjälparen för dagen. De röda vinbären, som ännu ett år mer fungerat som god föda till fåglarna, låter sig väl smaka. Till och med undertecknad själv åt ett par stycken. Söta, saftiga och goda var de.

Sannolikt kommer det något/några inlägg kring lotten till var det lider. En svängom för att hålla ogräset i schack kommer behövas inom kort. Vi vill ju inte lämna en massa ogräs som sprider sig till grannarna runt om. Självfallet måste även björnbärsbuskarna att rensas på bär till sensommaren. Några björnbär var redan mogna och goda, vilket intygas av Lova. Men efter säsongen och när vi är på plats i nya huset kommer l8nbloggen att troligen förvandlas till trädgårdsbloggen, eller något annat liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *