Gå till innehåll

Kvällspilsner

Ett bra tag sedan jag skrev något här, vilket det måste råda bot på. Problemet är att jag sällan har något särskilt att skriva om, jag får helt enkelt dra fram idéer. Senaste idéen är att skriva lite om olika pilsner jag testar av och till. Det händer ibland, efter det att barnen har somnat, att man häller upp ett glas god (förhoppningsvis) öl och kollar lite Netflix eller dylikt.

Sigtuna Black Soil IPA
Sigtuna Black Soil IPA

Häromkvällen var det en nyhet på Systembolaget som testades. Sigtuna Black Soil IPA. Som synes av bilden en mörk rackare för knappa 30 kronor på Systemet, om jag minns rätt.

I mitt tycke en trevlig IPA. Black Soil heter den för att ingredienserna ska vara odlade på svart jord (läs mer om detta på länken). Smakerna jag tycke mig skönja var lite svartvinbär, tjära och lakrits. En tydlig beska av humlen på slutet, och doftar även av malt och humle. En god och trevlig IPA, men kan inte säga att den håller måttet för att kosta nästan 30 kr på Systemet, då finns det andra billigare och bättre pilsner att avnjuta.

Napa Smith Organic IPA
Napa Smith Organic IPA

I går kväll var det även dags för att testa en ny öl, sådär på onsdagskvällen. Dock utan ackompanjemang av Netflix, utan av den helt vanliga televisionsapparaten.

Kvällen till ära bjöd på en Napa Smith Organic IPA. Även denna från Systembolaget (varifrån annars) och också i knappa 30-kronorsklassen.

Inte lika mörk som Sigtunan, utan mer orange/guldig i tonen. Betydligt fruktigare och nästan lite smörig. Fanns en tydlig beska i smak och arom. Men enligt mig inte alls i paritet med Sigtuna i smak och upplevelse. Ingen pilsner jag kommer inhandla fler gånger, således tycker jag inte alls den når upp till en öl för nästan 30 kronor.

Kanske kommer det fler recensioner av öl, vin och mat här. Man vet aldrig vad som kommer synas här, är som synes av stor blandad kompott.

Imorgon blir det lång resa till Delsbo för att spela årets första Grand Prix i bordshockey. Inte omöjligt så kommer det inlägg kring resan och turneringen. Vad jag dock vet är att det kommer inom kort ett inlägg angående ett nytt "redesign" projekt. Denna gång är det matbordet som får sig en makeover.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *