Gå till innehåll

Final i NewTon online

Dagen D är här, eller den har passerat; finalen i NewTon DCs onlineliga har spelats! I finalen stod på ena sidan grundseriesuveränen Slevin, på den andra undertecknad uppstickare tillika organisatör, tävlingsledning, regelmakare etc. DonHuevo. Skulle guld täljas av underdogen, eller skulle Slevin visa sig obeveklig i finalen?

Matchen började med middling. Något oväntat bränner Slevin sex pilar utan att komma nära varken gröna eller röda bullen. En grön bulle för DonHuevo på sjätte pilen och första leg är i hamn. Eller rättare sagt, att få börja i första leg. En parentes i detta sammanhang är rykten som förtäljer om att Slevin medvetet väljer att missa och "ge" pilarna till sin motståndare. Huruvida ryktet är sant eller inte är inget vi kan bekräfta. Men vad som talar för är det faktum att Slevin pratat sig varmt om en "incident" som självaste MvG (världsetta i dart för den ej invigde) var inblandad i.

Kan intyga att jag även hörde Slevin återberätta MvG-incidenten i måndags. Han berättade den för två andra under måndagens turnering. När de stod och värmde upp har jag för mig, alla tre vid tavlan på bana 1. Mycket gester och en målande beskrivning.

NewTonAlex angående Slevins vurmande för "att ge bort pilarna"

Pilarna i första leg till trots; DonHuevo sätter inte dubblarna utan tjockar sig på 60 med S5-S15-T20. Slevin tar chansen direkt och stjäl första leg.

Leg två i första set springer Slevin iväg ordentligt och tar hem det relativt enkelt med 18 pilar.

I tredje leg är det omvända roller. DonHuevo tågar på med stadiga poäng mot en halvt stillastående Slevin. Med pilarna i hand står DonHuevo på 50, och Slevin står och stampar på 82. Men, svagsinnad av tidigare missar drar DonHuevo in en D7 istället för D16, ställer 18. Slevin kontrar direkt! SB, S17 och D20; legget och första set i hamn.

82-utgång för att ta hem första set för Slevin.

Andra set börjar knackigt för DonHuevo. Slevin håller enkelt första leg med 23 pilar. Leg 2 blir dock lite nerv i, DonHuevo börjar starkt med 81, 81 och senare även en 140. Lyckas ställa sig på 40 med tre pilar i hand, när Slevin ställt 8. Tre för höga, varav två precis norr om tråden, innebär en nolla och ännu en gång lämnar Slevin inget till slumpen. Dubbeln sitter på 20e pilen och uppförsbacken för DonHuevo är nu att likställa med en svart pist; 2-0 i legs till Slevin i ett set som DonHuevo måste vinna för att ha chans att vända på steken.

Trejde leg börjar återigen knackigt för DonHuevo medan Slevin är mer stabil. En 98 från förstnämnda skapar lite press men Slevin svarar med ett ton. Med 229 kvar för DonHuevo efter det att Slevin med en stadig 97:a ställt tacksamma 48 mäktar inte DonHuevo med att skapa press, en 66:a (där första pilen satt i T20) lämnar ogörliga 163. Slevin har därför 6 pilar på sig att ta ut 48 för seger i hela onlineligan. Med ett snitt på 33 % på dubblarna såg det ytterst mörkt ut och mycket riktigt. S16, D16 och 48 är uttaget på minimala 2 pilar och totalt 20 pilar i avgörande leg.

Avgörande 48, "Game, set and the match"

För att sammanfatta finalen i lite siffror. Slevin gör sin näst bästa match poängmässigt med 68.84 poäng i snitt. DonHuevo gör samtidigt sin bästa match poängmässigt med godkända (efter omständigheterna) 59.29. Noteras bör att herrarnas bästa, och näst bästa, poäng kom när de möttes i första grundserieomgången. Den gången ordnade Slevin 69.3 och DonHuevo 58.9. För fullständiga resultat, klicka här.

Avslutande tabell

Som en avslutning av denna liga kommer slutligen en sammanfattande tabell över deltagarnas samlade statistik. Tabellen visar samtliga matcher, d.v.s. såväl grundserien som slutspelet.

SpelareTonsHögKortPilsnittD-snittTonSnitt
Slevin4510721, 21, 20, 20, 18, 1661,5738%1,4516
DonHuevo2511121, 2152,05522%0,6944
NewTonAlex2620, 1949,0628621%0,8125
KlausTheKraut142147,8714321%0,5185
Sammanfattning av vad herrarna åstadkommit

Med det vill tävlingsledningen, arrangör och deltagaren DonHuevo tacka de andra tre herrarna för att ha deltagit. Nu blickar vi framåt mot seriespel i skåneligan. Inte omöjligt att det kommer komma referat från dessa drabbningar här på sidan.

Starkt jobbat och grattis till segern Slevin!

Bonusmaterial

Avgörandet när det går upp för DonHuevo att matchen är över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.