Gå till innehåll

Finalparet klart

Så var vi äntligen framme vid finalen i NewTon DCs onlineliga. De två semifinalerna har avklarats och två finalister har vaskats fram i form av Slevin som vinnare i den första semifinalen och undertecknad som vinnare i den andra.

Semifinal 1: Slevin - KlausTheKraut

Den första semifinalen (fullständiga resultat hittas här) började oväntat med vilda protester till tävlingsledningen. En av kombattanterna tog helt sonika pilarna i första leg utan inledande middling. En ursäkt om handhavande fel vid den tekniska inbjudan gjorde saken klar och det var ur världen. Sannolikt inget som påverkade utfallet i slutändan.

Slevin visade inga nerver, trots stölden av pilarna, i första leg utan kunde direkt bryta med ett fint 23-pilars. Därefter höll Slevin i sina pilar i andra leg och kunde direkt gå upp till en 2-0 ledning mot KlausTheKraut.

KlausTheKraut, som vi minns efter sista matchen i grundserien låtit hälsa att: "Slevin ska passa sig i semifinalen" [fritt citerat] kontrade dock i leg tre och höll ihop det med ett fint 22-pilars.

Lyckan blev tyvärr kort för KlausTheKraut. Slevin ville inte lämna någon ytterligare chans till sin motståndare och tog hand om nästkommande två legs. Segern var ett faktum med legsiffrorna 4-1.

Noteras bör att KlausTheKraut gör sin bästa match vad gäller pilsnitt i semifinalen med 54.13. Slevin gör klart godkända 62.53 som ligger dryga två poäng över det genomsnittliga pilsnittet från grundserien. Dock ej högsta, som producerade i grundseriens match nummer 4. Båda har även fina procent på utgångarna. Slevin på dryga 57 % och KlausTheKraut på 33 %, båda herrarna är klart över snittet från inledande grundserie.

Med denna korta redogörelse gratulerar vi Slevin och önskar honom lycka till i finalen (eller jag, egentligen inte eftersom han möter undertecknad).

Semifinal 2: NewTonAlex - DonHuevo

Den andra semifinalen blev långt mer dramatisk än den första (fullständiga resultat här). Detta om man utgår från hur slutsiffrorna senare blev.

Inga debacle inledde denna match. Helt enligt tävlingsföreskrifterna inleddes matchen med en middling där DonHuevo fick in DB på första.

Med pilarna i första leg var DonHuevos plan att ta första leg för att på så sätt få andrum. Men NewTonAlex ville annat och tog tillfället i akt och bröt första leg när DonHuevo missade utgången. NewTonAlex höll sen sitt egna leg och kunde gå upp i en betryggande ledning med 2-0 i legs.

Tredje leg började bättre för DonHuevo och stod på singelutgång efter 24 pilar samtidigt som NewTonAlex inte fick det att stämma. Där höll det dock på att sluta illa. Totalt nio pilar missades på D12 och NewTonAlex kom farligt nära att komma upp till 3-0. Men tillslut fick DonHuevo in första pilen på D12 och reducerade till 1-2.

Fjärde leg hade omkastade roller. NewTonAlex började starkt, medan DonHuevos fortsatta problem att få in poäng blev än värre; 3-1 till NewTonAlex. Men därefter hände något i spelet, positivt för den ene; negativt för den andre.

I femte leg började DonHuevo hitta lite poäng igen och kunde ta hem det med 26 pilar. Inget extraordinärt bra med 26 pilar, men ett viktigt leg. Men nyvunnet självförtroende bröts sen NewTonAlexs leg och matchen var kvitterad.

I avgörande leg började NewTonAlex starkt med ett ton och såg ut att lägga in en högre växel för att ta hem matchen. Tyvärr började orken tryta samtidigt som DonHuevo kastade stabila 60s och en 85a medan NewTonAlex svar blev 17, 15 och 60. Ett ton för att sedan ställa 111 för DonHuevo gjorde uppförsbacken än mer brantare för NewTonAlex. När DonHuevo senare, med den något okonventionella vägen T19-D14-D13, tog ut kvarvarande 111 var vändningen och vinsten ett faktum. Rättvist? Nej, knappast. Men sådan är darten, hård och orättvis.


Den avgörande 111-utgången

Ingen av herrarna i den andra semifinalen gör några direkta förbättringar vad gäller såväl pilsnitt som utgångar. DonHuevo får, med sin höga utgång på 111, till ett kort leg i sista avgörande. Godkänt men inte mer än så. Förväntningarna var högre bland publiken och kombattanterna själva.

Då återstår blott en match i denna följetong. Finalen mellan Slevin och DonHuevo. Denna spelas, som bekant, i bästa av tre set om fem legs vardera. När den går av stapeln återstår att se. Men det ska nog inte dröja allt för länge. Efter finalen kommer sannolikt ett avslutande inlägg med sammanfattning av hela denna säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *