Gå till innehåll

Seriepremiär

Torsdagen den 1 oktober var det så äntligen dags för premiär i skånska dartligans division ett. Premiärnerver och ostadigt spel var det utmärkande för kvällens spel.

Första två singelmatcherna, Simon mot Janne Lundbrandt och Chano mot Stefan Holm.

Säsongen 2019/2020 fick tyvärr ett abrupt avbrott med anledning av pandemin. En säsong som NewTon DC för övrigt avslutade i vacker stil genom att slå serieettan Atlantis i ett spännande derby som avgjordes först i sista matcherna.

Värd för kvällens drabbning stod hemmalaget Asmundtorp IF dart för. I god tid begav sig fyra herrar från NewTon DC iväg från Malmö. NewTon ställde för kvällen upp med (utan inbördes rangordning): Chano Dewens, Andy Cook, Simon Levin och undertecknad Eric Norén. Bilresan osade av peppad stämning av att serien äntligen skulle starta.

Att det var premiär märktes på samtliga, såväl våra egna NewTonspelare som Asmundtorps. Första singelmatcherna Simon - Janne och Chano - Stefan bjöd inte på några större stordåd, det blandades högt och lågt från båda lägren. Simon kom till korta, trots fina sju ton, mot Janne med legsiffrorna 3-1. Chano gjorde jobbet mot Stefan, 3-0 och noterade ett kort leg om 20 pil.

Nästkommande fyra singelmatcher fortsatte i samma stil. NewTon respektive Asmundtorp vann var sin singel för att hålla lagmatchen helt jämn. Här ska dock noteras singelmatchen mellan Simon och Stefan, den sjätte i ordningen. Stefan, för Asmundtorp, hade kopplat ett stadigt grepp om matchen. Då går Simon och visar vad han i vanliga fall är kapabel till och tar ut 116 för vinst 3-2 efter att ha legat under 0-2.

Fjärde "omgången" med singelmatcher, match nummer sju och åtta, vinns även denna av respektive lag. Fortsatt lika i totalen.

Femte omgången, och här kommer rycket! Andy gör processen kort mot Janne och vinner 3-1, detta trots att Janne noteras på ett fint leg om 19 pilar. Eric har det svårare mot Stefan men lyckas ta ut det avgörande legget. Här var dock Asmundtorp åter nära på att rycka till sig en tvåpoängsledning. I ställningen 2-2, och efter att Eric lugnat ner tjoandet i sitt eget lag, går han in och slänger in två ton, drar ifrån och tar hem matchen med 3-2.

Nu vet vi att du inte gillar tjoande.

- Chano Dewens efter match nummer åttas slut

Omgång sex och dags för första dubbelmatchen (Simon och Eric i par mot Janne och Mathias) samt singelmatch för Chano. Chano ångar på och tar hem sin singel med 3-1. NewTon nu uppe i en trepoängsledning. Dubbelmatchen får dock betraktas som ett smärre fiasko. Tidigare obesegrade Simon och Eric inkasserar sin första förlust i dubbel. En match som kan sammanfattas som att Asmundtorps par var det minst dåliga. Inget stämde för någon av kombattanterna. Inför sista omgången, en dubbelmatch och en singel, har NewTons försprång krympt till blotta en poäng.

I avgörande dubbeln (Chano i par med Andy) visas åter prov på rejäla premiärnerver från bägge lagen. NewTon börjar starkt och går upp i en betryggande ledning för att sedan tappa till 2-2. Bägge paren har matchpilar men NewTons representanter visar att mest erfarenhet lönar sig. Till slut sitter den avgörande dubbeln. Seger i dubbeln är klar och med detta har ett ointagligt försprång om 3 poäng inkasserats NewTon DC. Under tiden dubbeln pågår har Simon, utan att briljera, vunnit sin match med betryggande 3-0. Totalt 10-6 till slut för NewTon som därmed inkasserar sin första seger i årets säsong.

Summa summarum vinner vi alla två singlar var och förlorar en. Det finns gott om utrymme för förbättringar på alla led, men framförallt vad gäller jämnheten. Vi blandar alldeles för mycket bra ton med 26:or och dylikt.

Näst på tur står hemmamatch mot Pikado 3, torsdagen den 15 oktober på InterPool stora nygatan kl. 19:00 sker avkast.

Bäst för kvällen:
Simons 116-utgång för att hålla kvar matchen i likaläge!
Vi vinner premiären!

Fullständiga resultat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *