Gå till innehåll

NewTon Online

Som en del i att bli en bättre dartspelare, samt möjliggöra för lite tävlingar även när man inte kan ses, har denna lilla turneringssida skapat.

Serien består i dubbelmöte i bäst av fem leg. Spelarna väljer själva när de vill och kan spela sina matcher, men det föredras om vi kan hålla jämna tabeller.

Matcherna spelas på lidarts.org. Kombattanterna bestämmer själv vilken match som är seriematch (om man t.ex. tränar ett antal matcher). Efter genomförd match mejlar man länk till denna till mig Eric.

I första upplagan av NewTon online gjorde topp 4 i tabellen upp i ett slutspel, 1-4 och 2-3. Semifinaler spelas i bäst av sju legs. Final spelas i bäst av 3 set om 5 legs vardera. I slutspelet börjar matchen med middling, ingen ny middling inför eventuellt avgörande leg/set.

Säsong 2

Säsong två kommer ha ett något annorlunda upplägg. Gruppspelet kommer bestå av ett enkelmöte med middling inför match (men inte inför eventuellt avgörande ben). Enkelmötet består även i en match bäst av sju ben, d.v.s. först till 4 vunna ben.

Slutspelet kommer vara semifinaler mellan 1-4 och 2-3 efter inledande gruppspel. Semifinalerna spelast i bäst av 3 set om 5 ben vardera. Finalen spelas sen i bäst av 5 set, 5 ben vardera. Middling inför matchstart i såväl semifinaler som final.