Gå till innehåll

Bordshockey-SM 2016

Så har man ännu en gång deltagit i Svenska Mästerskapet i bordshockey (ja, man kan tävla i det). Resan började redan i fredags morgon när jag tillsammans med kamrater lämnade Malmö strax innan 06 och körde de 67 milen upp till Borlänge. Resan gick utan större problem, rattandet upp till Borlänge gick bekymmersfritt (förutom att jag fick kännedom om Motalas broskatt, eller Trafikverkets kanske är mer korrekt att säga).

Dagen började kl 10:00 med gruppspel. Förutsättningarna var solklara, 8 av 21 från vardera kvalgrupp, fyra till antalet, gick vidare till finalgrupp. Jag var rankad sjua in i turneringen. Men med taggade spelare bakom mig som visat fina resultat under säsongen var det långt ifrån givet att jag själv skulle klara av att ta mig vidare. Det såg även svajigt ut, jag började knackigt och åkte på torsk redan i andra matchen mot en klart lägre rankade spelare. En fin instats mot två topprankade spelare i gruppen gjorde att jag dock hamnade på säker mark, och inför sista omgångarna var jag redan klar för finalgrupp då jag bemästrat de som låg närmast efter mig i ranking.

I bordshockey funkar det ofta som så att man tar med sig inbördes möten mot de man mött i grundomgången. Ett system som växt fram till någon slags standard för att inte de bästa spelarna ska sova sig igenom grundomgången, utan alla matcher ska betyda något. Jag lyckades få med mig sju poäng in till finalgruppen, klart godkänt. Väl i finalgruppen skrapade jag ihop 14 poäng till en total slutställning om 21 poäng och vad som såg ut att bli en 25e plats totalt. Men tji fick jag, en spelare valde (enligt hörsägen pga. "ont i ryggen", men jag själv tror mer på besvikelse över dålig prestation) att hoppa av. Enligt reglerna i bordshockey innebär det att samtliga dennes resultat ska strykas (eller att alla tilldöms en seger mot avhoppade spelaren, oavsett tidigare resultat, dvs har man förlorat innan så "får" man två friska pinnar. Detta debacle gjorde att jag halkade ner från 25e till 27e plats, tråkigt. Än tråkigare var det att avhoppet ledde till att min gode vän, som innan avhoppet var klar för landslaget och EM till sommaren, missar EM.

Vann gjorde, forfarande, unge talangen Oscar Henriksson. Grattis säger jag! Välförtjänt seger efter storartat spelande. Fullständiga resultat kommer man kunna att läsa här, http://resultat.bordshockey.net/tavlingar/tavlingar.asp?TID=2103. Är man sugen att läsa mer om bordshockey kan man göra det på förbundets hemsida, http://www.bordshockey.net.

Imorgon är det lag-sm som går av stapeln. Jag spelar för regerande mästarlaget BHK Möllan Rouge. Målet är att försvara guldet, vilket jag tror vi har goda möjligheter till. Jag lirar reserv och agerar vattenpojke, känns bra. Har 67 mil söderut att tänka på och ladda inför.

Prispallen SM 2016
Prispallen SM 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *