Gå till innehåll

Redesign IV

Som tidigare utlovats  kommer här ett inlägg med senaste tillfixade möbeln. Eller rättare sagt möbler.

Vi börjar med att så smått visa en liten kökssoffa vi hittade på blocket för ynka 150 kr. Första tanken var att måla den vit och klä om. Vi nöjde oss dock med enbart det senare. Se före- och efterbild nedan.

Ett något större projekt var att fixa ett köksskåp, även det inhandlat via blocket á 200 kr. Som synes av första bilden var det kanske inte i finaste skick vad gäller måleriet och tapeterna (både invändigt och i dörrspeglarna).

Det var en hel del att fixa med skåpet, vilket kan ses av bilderna nedan.

Efter tapetskrapning tog måleriarbetet vid. Dubbla varv grundfärg och ett lager vanlig vit snickerifärg.

Utöver måleriet och skrapning av all tapet sattes nya hyllplan in, två till antalet. En dörrstop till vänstra dörren sattes fast samt att en ny låskista sattes in då tidigare inte fanns kvar. Låset inköptes på specialbeslag.se, rekommenderas om det är någon annan som behöver renovera gamla skåplås.

För att riktigt lyfta skåpet tapetserades dörrspeglarna ånyo. Denna gång användes en tapet från Svensk tenn designad av Josef Frank. Sista bilderna visar det färdiga resultatet och slutligen en före/efter jämte varandra.

Färdiga skåpet!

Allt som allt landade nog hela kalaset på en 5-600 kr med priset för skåpet inräknat. Klart värd investering enligt mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *