Gå till innehåll

Arriesjön, en utflykt

Dag två på vår gemensamma semester/föräldraledighet gjordes en spontan resa till Arriesjön. En sjö inte allt för långt från oss, styvt 20 minuters resväg om trafiken är måttlig och inga olyckor längs Inre Ringvägen skett. För att ta sig dit kör man 101:an mot Arrie, men istället för att köra in till Arrie tar man vänster mot Törringe istället. Två parkeringsplatser finns, i söder och i norr. Vill man till den norra tar man vänster direkt efter det första vänster. Vill man spana in den södra parkeringen tar kör man rakt fram. Sedan, oavsett om man väljer norra eller södra parkeringen, kommer en skylt "Arriesjön".

Enligt viss tidigare research när undertecknad funderade på utflykter att göra i närheten av Malmö under föräldraledigheten (någon längre tur är inte önskvärt med två små i bilen och man är ensam som vuxen, tillika chaufför), skulle det kalkrika området runt Arriesjön ge möjlighet till plock av blåhallon. Bäret går även under namnet salmbär på Gotland där det är bäret är ett viktigt tillbehör till saffranspannkakan i form av sylt. Kanske var vi något tidigt ute för att blåhallonen ska vara mogna, eller var vi för sent ute, oavsett vilket så hittade vi bär. Det rörde sig dock inte om några större mängder, men det syntes att det var fler på gång. Vi hoppas på att vi var för tidigt ute och inte att det redan var länsat av andra besökare.

En trevlig utflykt som inte ligger allt för långt bort. Det stod även på en skylt att det brukar badas vid den södra parkeringen och mycket riktigt fanns där en liten sandstrand. Det var dock skyltar där med varning för vattenloppor och klargörande om att vattnet inte kontrollerades och att det inte rörde sig om en officiell badplats. Vi badade inte. Lite bilder från vår utflykt följer här nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *