Gå till innehåll

Trädgårdsbloggen IV

Så äntligen har det anlagts nya saker på ägorna (eller på nyttjanderätten får jag väl säga så som lantmätare), vi har blivit med en typ av "verktygsbod".

Upprinnelsen till denna byggnation är att vår kära låda, en gång byggd till odlingslotten, är för stor för vår lilla täppa. För att få plats med diverse krattor, spadar, grep etc. som för stunden bor i lådan behövdes en ny typ av förvaring. Att ha dessa grejor inomhus har aldrig varit aktuellt, och förråd har vi ju som inte (mer än ett ynka om knappt 2 kvm). Så i helgen slog undertecknad slag i saken och började bygga.

Finns väl inte så mycket att säga om själva byggnationen. Jag körde på lite eftersom utan någon direkt uttänkt plan. Tog lite mått på spaljén som boden ska stå emot och drog till brädgården. Därefter byggde jag mig fram till en slags konstruktion. Avsaknaden av fullständig plan och fundering gjorde att det blev en del oplanerade fel och korrigeringar längs vägen (bl.a. glömdes det av att virkets dimensioner bygger också). Men men, i slutändan ett helt okej resultat.

Innan bilderna på spektaklet visas kommer först en kort redogörelse om vad som gjorts. Ett typ av ramverk har byggts med diverse olika obehandlade reglar, dimensioner som 22x45, 22x70, 22x95 och 45x45 är det som använts. Därutöver har OSB-skivor fått bistå som dörrar och tak, samt takpapp (som ännu inte är monterad). Allt som allt har inköp gjorts för knappa 2 000 kronor, då har inte allt material gått åt så troligen materialkostnaden för själva boden runt uppskattningsvis 1700 kronor. Inte jättebilligt och inte jättedyrt. Kanske något billogar än färdiga produkter på marknaden (och efter gallupundersökning bland grannarna), men i vart fall måttanpassat efter vårt egna behov.

Nu kvarstår att bygga lite inredning till boden. Några hyllor för enklare förvaring ska upp, samt att det ska monteras hängare för tidigare nämnda redskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *